Meškova bukvarna

Meškova bukvarna

Nič več zadrege kam s starimi knjigami

Verjetno ste se tudi vi že kdaj znašli pred vprašanjem: kam s starimi knjigami?
Morda ste se spomnili, da jih lahko odnesete v vrtec, če so bile to seveda otroške knjige, ali pa morda v šolo. Morda ste povprašali knjižnico, ali sprejme stare knjige. Na odpad in star papir ste verjetno pomislili nazadnje.

Ko je človek postavljen pred dejstvo, da mora odstraniti nekaj knjig zaradi pomanjkanja prostora ali zaradi tega, ker so jih otroci prerasli, vedno pomisli, da bi morda komu utegnile že koristiti.

Otroci se včasih zelo težko ločijo od knjig, tudi kasneje, ko odrastejo, saj so se na knjige, s katerimi so se družili dolga leta, čustveno navezali. Take knjige običajno krožijo v širši družini, nekateri starši pa knjige svojih otrok prihranijo tudi za svoje vnuke.

Sedaj pa lahko knjige odnesete v Meškovo bukvarno v Slovenj Gradcu na Glavnem trgu 28. Ustanovljena je bila z namenom, da lahko ljudje vanjo prinesejo knjige, ki so jim odveč, hkrati pa lahko v njej najdejo knjigo, ki jih zanima.

Bukvarna je torej prostor, kjer je mogoče oddati knjige, za katere smo se odločili, da jih bomo izločili iz osebne knjižnice, hkrati pa lahko v njej naletimo na kako zelo zanimivo knjigo in jo kupimo za simbolično ceno.

Če ste se torej odločili, da boste izločili nekaj knjig s svoje knjižne police, potem vam svetujemo, da jih ne zavržete, ampak da jih odnesete v Meškovo bukvarno, kjer bodo morda prišle v roke hvaležnih bralcev.

Imeli boste prijeten občutek, ker knjig niste odvrgli na odpad, morda pa boste komu napravili celo veselje, ko bo dolgo iskano knjigo našel prav med vašimi.

Vabimo Vas, da postanete član društva ljubiteljev knjig Meškova bukvarna Slovenj Gradec. S plačano letno članarino 5€ dobite člansko izkaznico, s katero si lahko ob prvem obisku izberete kakšno knjigo. Društvo bo za svoje člane organiziralo tudi druge dejavnosti (pohod po Meškovi poti, izlete, klubske večere itd.).

Knjige ne sodijo na odpad, rešujmo jih skupaj.

Kontakt in delovni čas Meškove bukvarne

Kontaktna oseba: Petra Šteharnik
Lokacija bukvarne: Glavni trg 28a, 2380 Slovenj Gradec

Telefon: 040 716 030
E-pošta: kontakt@meskovabukvarna.eu
Facebook stran: Meškova bukvarna
Spletna stran: www.meskovabukvarna.eu

Odpiralni čas:
– vsak torek od 17.00 do 19.00
– vsako soboto od 10.00 do 12.00.

skupina pred Meškovo bukvarno