Dopoldanski klepet o novih knjigah

cetrtkov-klepet

Dopoldanski razgovori o novih knjigah potekajo vsak drugi mesec v letu, in sicer ob torkih v Knjižnici Mislinja ter ob četrtkih v Slovenj Gradcu. Pripravlja in vodi jih bibliotekarka Miša Javornik, na predstavitvi pa sodelujejo tudi druge bibliotekarke zaposlene v Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec.

Korenine tovrstnega druženja segajo že desetletja nazaj, ko so, manj številčno sicer, »klepetali« še v knjižnici na Glavnem trgu 1, razgovore pa je takrat pripravljala knjižničarka, Marija Močilnik. Prireditev poteka v dopoldanskem času, zato se je udeležujejo predvsem starejši uporabniki. Za prijetno vzdušje na začetku poskrbimo s kavico, sokom in splošnim pomenkovanjem, ki nas sprva vodi k predstavitvi knjižnih novosti iz domačih logov, v nadaljevanju pa se posvetimo predstavitvi trenutno najatraktivnejših knjig, ki so v zadnjih dveh mesecih izšle pri slovenskih založbah. Glede na ciljno populacijo izbiramo predvsem med leposlovjem, pri stroki pa se največkrat dotaknemo tematike zdravstva, kuhanja, biografij in zgodovine. Vsako srečanje nudi poleg predstavitve knjižnih novitet tudi podlago za zanimiv in prijeten pogovor.

Dogodki – Dopoldanski klepet o novih knjigah

Dopoldanski klepet o novih knjigah

Dopoldanski klepet v Knjižnici Mislinja

, Knjižnica Mislinja

V torek, 7. 12. 2021, ob 10.00 vabljeni v Knjižnico Mislinja, kjer bo potekal naš tradicionalni Dopoldanski klepet o novih knjigah.   Vljudno vas prosimo, da upoštevate PCT pogoj.

Dopoldanski klepet o novih knjigah

Dopoldanski klepet v Knjižnici Slovenj Gradec

, Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec

V četrtek, 9. 12. 2021, ob 10.00 vabljeni v Knjižnico Ksaverja Meška Slovenj Gradec, kjer bo potekal naš tradicionalni Dopoldanski klepet o novih knjigah.   Vljudno vas prosimo, da upoštevate PCT pogoj.