Otvoritev razstave »Od vlaka do picikla«

Razstave

Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec, RRA Koroška ter Občina Mislinja vas v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2023 vljudno vabimo v četrtek, 28. 9. 2023, od 17. ure naprej pred in v PC Lopan na otvoritev razstave »Od vlaka do picikla«.

Ob odprtju razstave, ki vas bo preko zanimivih fotografij popeljala skozi zgodovino nekdanje železniške proge in proces vzpostavljanja kolesarske poti Štrekna, bo poseben poudarek tudi na razvoju nekoč presenetljivo bogate in pestre zgodovine kolesarstva na Koroškem. Dogajanje bo popestreno s prikazi starodobnih koles in opreme.

 

Predviden program

17.00 do 18:00 

Začetek zbiranja in prikaz starodobnih koles ter opreme na spodnjem parkirišču PC Lopan v Mislinji (Športno društvo Dobrna-Vojnik)

18.00 do 19.00

Otvoritev razstave in pogovor z Matijo Štumbergerjem (Knjižnica Ksaverja Meška) in Alešem Ruprehtom (RRA Koroška) – pogovor moderira Peter Zajc (RRA Koroška)

19.00 do 20.00   

Druženje ob pogostitvi

Prosimo, da se v duhu bolj trajnostne mobilnosti, za katero si kot regija prizadevamo, na dogodek v čim večjem številu pripeljete s kolesi. Za vse ostalo bomo poskrbeli mi.

 

Veselimo se srečanja z vami. Trajnostno povezani!

Nazaj